latinica  ћирилица
03/09/2024 |  10:53 ⇒ 11:33 | Аутор: РТРС

Два лица лишена слободе, пронађен кокаин и марихуана (ФОТО)

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, у оквиру оперативних активности усмерених на спречавање злоупотребе опојних дрога, лишили су слободе лице В.С. из Бањалуке, због постојања основа сумње да је починило кривична дјела "неовлаштена производња и промет опојних дрога" и "напад на службено лице у вршењу службене дужности".
Одузета дрога - Фото: Уступљена фотографија
Одузета дрогаФото: Уступљена фотографија

Слободе је лишено и лице Л.П. због постојања основа сумње да је починило кривична дјела "неовлаштена производња и промет опојних дрога" и "спречавање службеног лица у вршењу службене радње".

- Приликом спровођења активности изасутављања и контроле, лице В.С. које је управљало путничким возилом се оглушило на законито издато наређење полицијских службеника и стављајући у погон возило којим је управљао изазвало саобраћајну незгоду, којом приликом су настала оштећења на два службена возила Министарства унутрашњих послова - наводи се у саопштењу МУ-а Српске.

Такође, лице С.В. и Л.П. су након засутављања, изашла из возила, те се дала у бијег трчећи према кориту ријеке Врбас, којом приликом је лице Л.П. покушало одбацити и уништити пвц врећицу у којој се налазила бијела прашкаста материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу "кокаин".

- Лице Л.П. и један полицијски службеник су задобили тјелесне повреде и љекарска помоћ им је указана у Служби хитне медицинске помоћи Бањалука - саопштено је из МУП-а.

Фото: Уступљена фотографија

У саопштењу се наводи да на основу наредбе Окружног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, истог дана су извршени претреси стана и других просторија у Бањалуци, које користе наведена лица, као и путничког возила, које користи лице В.С., којом приликом је укупно пронађено и одузето око 138,6 грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу "кокаин", око 21 грам зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу "марихуану", дигитална вага за прецизно мјерење, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела.

- Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а након комплетирања и документовања предмета, лица В.С. и Л.П. ће данас уз извјештај о почињеним кривичним дјелима бити предата у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука - наводи се у саопштењу.