latinica  ћирилица
02/09/2024 |  22:52 | Аутор: СРНА

Вучевић: Сви могу доћи у Србију осим лица са потјерница

Предсједник Владе Србије Милош Вучевић изјавио је данас да сви могу да дођу у Србију, осим оних који су на потјерницама Интерпола и других држава.
Милош Вучевић (фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr) -
Милош Вучевић (фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr)

- Данас сам први пут упознао /премијера Хрватске Андреја/ Пленковића, ја сам скоро постао премијер Србије. Биће прилике да разговарамо. Сви могу да дођу у Србију, осим оних који су на потјерницама Интерпола и других држава - рекао је Вучевић хрватским новинарима на Бледу у Словенији.

Одговарајући на питање у вези са недавно ухапшеним лицем за које се сумња да је хрватски шпијун, Вучевић је рекао да је то лице српског поријекла, да не зна да ли има хрватско држављанство и да се с њим поступа у складу са законом.

Безбједносно-информативна агенција Србије је 26. августа, у сарадњи са другим државним органима, на подручју Београда спровела контраобјавештајну операцију хапшења хрватског шпијуна а та акција је, према писању "Вечерњих новости", резултат вишемјесечног оперативног рада БИА и наставак сузбијања шпијунског и деструктивно-субверзивног деловања хрватске обавјештајно-безбједносне службе СОА.

Вучевић је данас у Словенији учествовао у раду 19. Бледског стратешког форума.