latinica  ћирилица
02/09/2024 |  19:14 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Дводневне борбе џудиста због политике потиснуте у други план (ВИДЕО)

У Источном Сарајеву бура због организације балканског сениорског првенства у џудоу, на којем су били и такмичари самопроглашеног Косова.
Џудо, илустрација - Фото: РТРС
Џудо, илустрацијаФото: РТРС

Такмичењу су присуствовали и представници власти Источног Сарајева, града који је био покровитељ ове спортске манифестације. Послужило је то опозиционим првацима за жестоке оптужбе, али ни одговор истог интензитета, није изостао.

Дводневне борбе џудиста потиснуте су у други план.

Док се 150 такмичара из девет држава и самопроглашеног Косова грчевито борило за сваки ипон или вазари, политичари су "ловили" поене за говорницом.

СДС-овом посланику Дарку Бабаљу засметала је химна и застава непризнатог Косова. И то што су спортској манифестацији присуствовали градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и колега из посланичких клупа - Мирослав Вујичић.

Због присуства манифестацији чији је организатор био Џудо савез Српске, а технички суорганизатор трофејни клуб "Фамос", Бабаљ од Ћосића и Вујичића тражи извињење.

Градоначелник Источног Сарајева изражава задовољство, јер је Град био домаћин успјешно организованог такмичења, али и жаљење што је спорт увучен у раље политике.