latinica  ћирилица
02/09/2024 |  16:47 | Аутор: СРНА

За рехабилитацију пута Доња Буковица - Вршани - Бијељина издвојено 9,4 милиона КМ

Рехабилитација дионице магисталног пута Доња Буковица - Вршани - Бијељина у дужини од 18 километара планирано је да буде завршена за око 20 мјесеци, а за овај посао издвојено је 9,4 милиона КМ, рекао је директор предузећа "Путеви Републике Српске" Милан Дакић.
Бијељина - "Путеви" - Дакић - Фото: СРНА
Бијељина - "Путеви" - ДакићФото: СРНА

Дакић је данас са директором "Бијељина пута" Немањом Ђаковићем посјетио мјесто радова који се изводе у етапама по два километра, а средства за овај пројекат обезбиједили су Влада Српске, Министарство саобраћаја и веза и "Путеви Републике Српске".

Директор "Путева Републике Српске" истакао је да се ова инвестиција сматра најхитнијом из више разлога.

- Овим путним правцем у протеклих годину дана возе се велике количине угља из Крајине за Србију, а и огроман дио природног материјала за изградњу ауто-пута Бијељина-Рача. Осим тога, ово је веза Крајине и Бањалуке и тог дијела Републике са Бијељином, а тиме и са Србијом - изјавио је новинарима Дакић.

Он је навео да радове који су почели прије десетак дана изводи предузеће "Бијељина пут", односно "Фортис група", с којом "Путеви Републике Српске" имају изузетно добру сарадњу.

- За путну инфраструктуру у сљедећој седмици биће издвојено још око 6.400.000 КМ - додао је Дакић.

Он је навео да ће у наредном периоду, уз редовно одржавање путева, колико се буде могло, бити рађени и регионални путеви који пролазе кроз мјесне заједнице Црњелово, те Јања, дио према Модрану, Угљевику.

- На подручју Бијељине биће рађена два кружна тока, као и проширење моста на улазу у град из правца Брчког код стоваришта `ЛД`. У пројекту имамо и шест проширења магистрално-регионалних путева трећом траком - навео је Дакић.

Он је рекао да су те измјене неопходне, јер се Бијељина шири и повећава се број грађана и возила.

Дакић је навео да ће дионица Доња Буковица - Вршани - Бијељина бити комплетно рехабилитована и да би до зиме требало да буду урађене најризичније дионице, а да ће се на прољеће ићи даље.

Директор предузећа "Бијељина пут" Немања Ђаковић рекао је да се радови изводе са измјењеним режимом саобрћаја и апеловао на грађане да прате привремену сигнализацију на овој дионици.