latinica  ћирилица
02/09/2024 |  15:57 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

Више од 400 нових артикала у кампањи "Друштвено одговорни" (ВИДЕО)

Више од 400 производа по нижим цијенама доступно је грађанима Српске у кампањи "Друштвено одговорни". Потврдио је ово министар трговине и туризма Денис Шулић током посјете Приједору, те најавио финансијку помоћ за побољшање туристичке понуде у овом граду.
Приједор - Шулић - Јавор, "Ас маркет" - Фото: СРНА
Приједор - Шулић - Јавор, "Ас маркет"Фото: СРНА

Кампања "Друштвено одговорни" покренута је у јуну прошле године. Трговци су понудили јефтиније производе, одричући се дијела марже.

У учествује 16 маркета, а очекује се и 17-ти. Ријеч је о укупно 300 трговина. У свакој општини Српске бар једна продавница је дио кампање.

- Повећала се куповина ових производа, а посебно што ме радује да је већина производа који су дио кампање "Друштвено одговорни" производи који се производе у Републици Српској - рекао је Денис Шулић, министар трговине и туризма Републике Српске.

Ресорно министарство најавило је и финансијску подршку изградњи градске плаже у Приједору.

- Видимо да се број ноћења у нашем граду у нашој локалној заједници повећао. Конкретно, када говоримо о бројевима, то је преко 1.000 ноћења, негдје око близу 12 процената - истакао је Слободан Јавор, градоначелник Приједора.

У првих шест мјесеци ове године у Српској забиљежено је 27.000 ноћења више него у истом периоду рекордне прошле године. Ипак, процјена је да око 50 одсто ноћења није пријављено. Увођење Централног информативног система за пријаву туриста томе би требало стати у крај.