latinica  ћирилица
02/09/2024 |  14:15 ⇒ 14:22 | Аутор: РТРС

Предсједник Српске донирао уџбенике ученицима у Гламочу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик донирао је ученицима у Гламочу уџбенике, а донацију је данас уручио изасланик предсједника Српске Немања Давидовић.
Гламоч - Фото: РТРС
ГламочФото: РТРС

Српска дјеца у Гламочу ће од ове школске године, након готово три деценије, наставу похађати на српском језику.

Давидовић је рекао да је предсједник Српске Милорад Додик схвата колико је ова донација значајна за српски народ у Гламочу, али цијелох БиХ.

- Питање језика је јако важно и ми схватамо колико је то важно за очување идентитетаа и културе - рекао је Даводовић.

Начелник Гламоча Небојша Радивојша рекао је да је увођење националне групе групе предмета јако значајно за Србе у Гламочу.

- Ово данас је лијеп гест од стране предсједника Додика, који је даровао књиге српског језика и књижевности од првог до деветог разреда - истакао је Радивојша.

Делегат у Дому народа Парламента Федерацие БиХ и посланик у Скупштини Кантона 10 Горан Броћета рекао је да је ово данас историјски дан за српски народ у Гламочу.

- Искрено се надам да ће ово представљати препород за српски народ. Јако тешко је било цијели овај период док наша дјеца нису учила на српском језику - рекао је Броћета.

Исказао је наду да ће ово допринијети и повртаку Срба у Гламоч.

- Поносан сам што сам био дио тима који је изпреговарао да се настава похађа на српској језику. Велика захвалност и предсједнику Додику који је био уз нас - навео је Броћета.