latinica  ћирилица
02/09/2024 |  12:38 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Важна безбједност дјеце у саобраћају

Министар саобраћаја и веза Репубике Српске Недељко Чубриловић рекао је да ће ресорно министарство и друге институције из ове области реаговати на сваку ситуацију како би побољшали безбједност у саобраћају, првенствено дјеце.
Чубриловић у посјети Основној школи - Фото: РТРС
Чубриловић у посјети Основној школиФото: РТРС

- У посљедњих неколико година имамо нека побољшања, али стање још није задовољавајуће и због тога се и спроводе бројне активности - рекао је Чубриловић у Основној школи "Јован Цвијић" у Бањалуци, гдје је почела превентивно-едукативна кампања "Возачи, школа је за нас, опрез је за вас!".

Чубриловић је поводом почетка кампање претходно посјетио и Умјетничку школу "Владо Милошевић" у Бањалуци.

Чубриловић је поручио дјеци да морају да обрате пажњу на своју безбједност и да слушају старије и оне који се баве овом проблематиком.

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство просвјете и културе Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто мото савез Републике Српске са 48 Ауто-мото друштва и локалним заједницама и ове године спровешће низ превентивно образовних активности у оквиру републичке кампање "Возачи, школа је за нас, опрез је за вас!" која је званично почела јуче и трајаће до 30. септембра.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Младен Петровић рекао је да дјецу треба едуковати о саобраћају од малих ногу.

- Покушаћемо да дођемо до што више школа у Српској и да се наш глас чује што даље - рекао је Петровић.

Генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске Зоран Стевановић рекао је да АМС као друштвено одговорна компанија учествује у кампањама. Он је додао да ће у наредних 30 дана кампањом бити обухваћено око 9.000 првачића сѕ циљем повећања безбједност малишана у саобраћају.