latinica  ћирилица
02/09/2024 |  12:33 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Вучић: Поједини из БиХ спомињу само мене и Додика, али настављамо да градимо мостове и развијамо Србију и Српску (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да у разговору са другим званичницима и лидерима говори искључиво о Србији, развоју и очувању мира у региону, док са друге стране долазе информације да појединци из БиХ током таквих састанака највише говоре о њему и предсједнику Републике Српске Милораду Додику, што оцјењује као веома лоше јер пажњу треба усмјерити на економију а не политику заснивати на лажима.
Александар Вучић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Александар ВучићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Одговарајући на питање новинара о наводном утицају Француске на дешавања у БиХ, односно отварању дискусије о смањењу утицаја ОХР-а непосредно након разговора са предсједником Француске Емануелом Макроном, Вучић је истакао да са таквим званичницима не говори о другима, као што то раде неки из БиХ.

- Једина агенда им је Република Српска, Србија, Вучић и Додик. Сада су у посљедње вријеме убацили и Орбана. Кажу да је то ретроградна политика, али не одговарају на питања зашто у БиХ не граде аутопутеве и пруге. Када их питате за друго, онда све знају - рекао је Вучић у Станарима.

Каже да је годинама изложен неистинама које против њега износе поједини у БиХ, али да он неће поступати на исти начин јер је политика Србије другачија.

- Да ме нисте питали, о томе не бих ни говорио. Ничије име нисам споменуо. Сви би да покушају бити политичари преко Вучића. Наша политика је та да развијамо Републику Србију, да помажемо развоју Републике Српске и региона колико можемо, да не угрозимо мир - навео је Вучић.

Истиче да је дуго разговарао са предсједником Француске Емануелом Макроном током његове званичне посјете Србији, наводећи да наведено питање није била тема.

- Трудим се да правим мостове. Други у разговору са званичницима причају о мени. Од 45 минута разговора, толико и говоре о мени. Ти који су ми то пренијели нису ни запамтили колико пута помињу Додика. За мене је једини циљ да сви заједно живимо у миру - поручио је Вучић.

Наводи да, без обзира на лажи које се пласирају, гледа право испред себе.