latinica  ћирилица
02/09/2024 |  09:24 | Аутор: ТАНЈУГ

Кнежевић: Нећемо пристати на сценарије из прошлости

Коалиција "За будућност Подгорице" спремна је да на демократским принципима и стандардима буде дио нове власти након избора у Главном граду Црне Горе, а то значи, да коалициона листа која освоји највише гласова треба да предложи градоначелника, каже лидер Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић.
Милан Кнежевић - Фото: РТРС
Милан КнежевићФото: РТРС

- Све друго је за нас неприхватљиво, и сигурно нећемо пристати на сценарије из прошлости кад су неки са најмањом подршком грађана добили позиције премијера и министара - рекао је Кнежевић за подгорички Дан.

Кнежевић очекује да коалиција "За будућност Подгорице" на изборима, који ће бити одржани 29. септембра, још једном потврди утемељеност у бирачком тијелу и оствари најбољи резултат који ће омогућити стабилно формирање власти.

- Протекли временски период је показао да смо убједљиво најозбиљнија политичка коалиција која је својим дјеловањем и на државном и локалном нивоу заслужила велико повјерење грађана што нас додатно обавезује да то потврдимо и на изборима у Подгорици - навео је Кнежевић.

Очекује да ће нова градоначелница Подгорице бити Јелена Боровинић Бојовић.

- Јелена Боровинић Бојовић ће бити наш носилац листе, и по свему судећи, једина дама у овој политичкој трци. Управо ова чињеница, и њен досадашњи рад, дају нам за право да можемо очекивати да ће она бити нова градоначелница Подгорице. Наш град је уморан од експеримената, политичких авантуриста и луталица, мандатопреза, одбјеглих одборника, време је за стабилност, озбиљност и одговорност, а то једино може донијети коалиција "За будућност Подгорице - Град свих нас" - поручио је Кнежевић.