latinica  ћирилица
01/09/2024 |  16:23 | Аутор: sputniknews.com

Постављене табле приштинских институција на зградама које је заузела полиција у Лепосавићу (ВИДЕО)

На објекту у Лепосавићу где је до петка радио Привремени орган општине Лепосавић, Институт за српску културу, Саобраћајна школа и гдје се налазе и канцеларије многобројних организација данас су постављена два папира на којима је написано Министарство за заједнице и повратак и Министарство пољопривреде шумарства и руралног развоја такозваног Косова.
Република Косово (Фото: Screenshoot YouTube) -
Република Косово (Фото: Screenshoot YouTube)

На једном од папира је и уочљива грешка у преводу на српски језик гдје стоји "Министарство за зазебнице и повратак", јавља Косово онлајн.

Од суботе, поред дежурања наоружаних полицајаца у панцирима, умјесто комбија постављено је оклопно возило специјалних јединица такозване косовске полиције.

Специјалне јединице тзв. косовске полиције обишли су и италијански карабињери. Упад специјалних јединица тзв. косовске полиције догодио се у петак, а сва улазна врата су након тога запечаћена и ограђена жутом траком.

Истог дана однијета је документација и техничка опремам како се претпоставља из ПО Лепосавић, док су на просторијама Института за српску културу само насилно разбијена врата, а до данас није однијет никакав материјал.