latinica  ћирилица
01/09/2024 |  15:15 | Аутор: РТРС

Стојичић: Нова школска година да буде обиљежена успјесима

Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић честитала је свим ученицима, родитељима, наставном и ваннаставном особљу почетак нове школске године са жељом да буде обиљежена знатним постигнућима и истакла да наставници треба да својим радом наставе да инспиришу и усмјеравају младе генерације ка успјеху.
Жељка Стојичић - Фото: РТРС
Жељка СтојичићФото: РТРС

- Пред вама је још једна школска година пуна изазова и напорног рада на стицању знања и потребних вјештина. Првачићима посебно желим да им први дани у школским клупама постану лијепе животне успомене - навела је Стојичићева у честитки.

Она је нагласила да ће Министарство просвјете и културе посебну пажњу посветити даљем унапређењу квалитета васпитања и образовања кроз модернизацију процеса наставе у основном и средњем образовању.

- Свјесни важности безбједног окружења за све ученике, наставићемо континуирано радити на спровођењу мјера за спречавање и превенцију насиља у школама. Заједно ћемо се трудити да наше школе буду мјеста гдје владају сигурност, поштовање и међусобно уважавање - истакла је Стојичићева.

Она је захвалила родитељима за подршку коју пружају дјеци и наставницима, истичући да је њихов допринос непроцјењив, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Нова школска година у Републици Српској почиње сутра за више од 117.500 ученика основног и средњег образовања.

Први разред основних школа уписало је 8.957 ученика, а први разред средњих школа 9.505 ученика.