latinica  ћирилица
01/09/2024 |  14:15 ⇒ 15:02 | Аутор: РТРС

Вулин: Помоћ храму мој начин да захвалим Ситници и Мањачи

Сваки човјек треба бар дијелом да врати оно што је добио од земље из које је дошао, те да је помоћ у изградњи Храма Светог пророка Илије у Ситници код Рибника мој начин да захвали Мањачи, Змијању, Ситници и цијелој Републици Српској - поручио је потпредсједник Владе Србије Александар Вулин.
Александар Вулин - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Александар ВулинФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Након освештања храма у Ситници у општини Рибник, чији је кум, Вулин је истакао да је овај крај сачувао вриједности које су Срби његовали, а од којих су се многи окретали и заборављали.

- Ми знамо ко смо и одакле смо, знамо зашто живимо и зашто трајемо. Радујем се што сам мали део овог великог храма. Овде ће се деца крштавати, овде ће се неко венчати, неко упокојити, али овде ћемо се увек сабирати -  рекао је Вулин и додао да је поносан што је дио Владе и политике коју предводи предсједник Србије Александар Вучић, који, како је навео, зна вриједности Републике Српске.

Додао је да смо дужни потомцима, као и прецима, да остављамо храмове.

- Дужни смо да никад не престанемо да сањамо српски свет и дамо све од себе да Срби увек буду уједињени - поручио је Вулин.

Епископ Сергије истакао је да је велики добротвор који је помогао да овај храм буде завршен и кум ове светиње потпредсједник Владе Србије Александар Вулин.

 Епископ Сергије одликовао је Вулина Орденом мученика бихаћко-петровачких за допринос у изградњи храма.