latinica  ћирилица
01/09/2024 |  13:47 ⇒ 14:11 | Аутор: РТРС

Аџић: Градишка по мјери свих грађана и привредника (ВИДЕО)

Највеће признање које може да добије једна локална управа је када неко поново дође у Градишку и каже да је не може препознати јер сваким даном овај град све више напредује - рекао је градоначелник Зоран Аџић.
Градишка - Фото: РТРС
ГрадишкаФото: РТРС

Аџић је у емисији "Караван" истакао да Градишка има један уређени комунални систем.

- Трудили смо се од 2017. године да покушамо да изградимо стратешке документе, да одредимо у ком правцу желимо да иде наш град. А наше опредјељење и наш циљ је да Градишка буде један мали средњовропски град са свим обрисима који припадају једном таквом граду - навео је Аџић.

Додао је да у локалној управи има око 40 младих људи који носе све визије, идеје.

- Ти млади људи имају визије, не боје се изазова и то је једна добитна комбинација. Можемо са поносом рећи Градишка је добро усмјерена ка развоју и просперитету - поручио је градоначеник и додао да је град по мјери свих грађана и привредника.

Више од 100 милиона КМ је уложено у инфраструктирне пројекте на простору града.

- Трудили смо се да не улажемо само на простор града него на читавом простору локалне управе, тако да са поносом можемо рећи да у свих 56 мјесних заједница, колико постоје у Градишци, реализовано је три и више инфраструктурних пројеката. То су путне саобраћајнице, водоводне мреже, расвјете... Веома битни стратешки пројекти који су основ за привредни развој града - нагласио је Аџић.

Поручио је да им је циљ да Градишка буде препознатњива на привредој мапи Европе.