latinica  ћирилица
01/09/2024 |  09:34 ⇒ 11:56 | Аутор: ТАНЈУГ

Пожар у техничком одјељењу Московске рафинерије послије обарања украјинског дрона

Дјелови уништеног украјинског дрона оштетили су посебно техничко одјељење Московске рафинерије нафте и у току је гашење пожара, изјавио је данас градоначелник Москве Сергеј Собјанин.
Москва - Фото: РТРС
МоскваФото: РТРС

- Један оборени дрон оштетио је засебну техничку просторију московске Рафинерије. У току је гашење пожара - објавио је јутрос Собјанин на свом Телеграм каналу, преноси агенција Интерфакс.

Собјанин је раније саопштио да је руска ПВО уништила десет дронова, од којих је један оборен у реону рафинерије у Москви, истакавши да "није било штете ни жртава и нема опасности за рад рафинерије".

Руска противваздушна одбрана је током ноћи оборила укупно 158 украјинских беспилотних летјелица изнад 15 региона Руске Федерације, међу којима и два изнад Москве, саопштило је раније данас руско министарство одбране.

Над територијом Курске области уништено је 46 беспилотних летјелица, над територијом Брјанске области 34, а над територијом Вороњешке области 28 украјинских дронова, пренијела је раније РИА Новости.

Како се наводи, изнад Белгородске области уништено је 14, изнад Рјазањске осам, изнад града Москве два, а изнад Московске области седам дронова.