latinica  ћирилица
30/08/2024 |  16:00 | Аутор: РТРС

Све спремно за рукометни спектакл - Свесрпски куп

Предстојећи осми по реду Свесрпски куп за рукометаше и четврти за рукометашице, који су на програму 12. и 13. септембра у Бањалуци, била је једна од тема заједничког састанка предсједника Рукометног савеза Републике Српске Маринка Умичевића, те предсједника Рукометног савеза Србије Ненада Јанкова и генералног секертара Александра Брковића.
Рукомет - Фото: РТРС
РукометФото: РТРС

- Упознао сам наше пријатеље из Рукометног савеза Србије да је покровитељ манифестације предсједник Републике Српске Милорад Додик, што је потврда колико смо озбиљно приступили организацији ове манифестације на коју смо поносни.

Информисао сам их да смо клубовима обезбиједили термине за тренинге у дворани "Борик", као и смјештај и све остало што је неопходно за организацију такмичења.

Оно у што сам сигуран, а то је, да ће ово бити рукометни спектакл, јер је Војводина изузетно јака, а видљиво је да се и Партизан силно појачао уз напомену да ће првог дана, 12. септембра ова два тима свој полуфинални меч Свесрпског купа играти и за Супер куп Србије и да ће ради тога овај меч судити њихови арбитри.

Прилику сам искористио да им се захвалим на чињеници што су наши клинци били дио кампа "Србија те зове" - ријечи су Маринка Умичевића, предсједника Рукометног савеза Републике Српске.

Делегацију Рукометног савеза Србије занимало је да ли је све спремно за Свесрпски куп и да ли ће на њему учествовати РК Борац м:тел.

- Што се тиче организације све је спремно, а искрено се надам да ће дио овог спектакла бити и наш Борац. Са своје стране. као човјек и као предсједник савеза, све сам учинио да се ријеши тренутно стање у клубу, али на моју молбу на састанак није дошао нико из Министарства спорта Републике Српске као ни савјетник Младен Бојиновић. Мени је савјест чиста. Борац је изнад свих нас, он је поодавно постао бренд Бањалуке, Републике Српске и региона и сматрам да се у рјешење проблема треба да укључе из ресорног Министарства као и из Града Бањалука. Ми ћемо још мало сачекати, уколико Борац не буде могао играти, спремили смо резервну варијанту - додао је Умичевић.

Маринко Умичевић још је напоменуо да је на састанју било говора и о проширењу сарадње између два братска сваеза, као и о РИНК конвенцији која треба да се покрене у Републици Српској.

Такође је договорено да се у Бањалуци, за вријеме Свесрпског купа, одржи заједничка свечана сједница Управног одбора Српске Републике Српске и Србије.

Оно што још треба додати, а то је, да ће Радио-телевизија Србије прености меч Суперкупа Србије Војводина - Партизан, ако и мушко финале Свесрпског купа и највјероватније и финални дуел између рукометашица Борца и Црвене звезде из Београда. Улаз за оба дана такмичења је бесплатан, а медијски партнери су Радио-телевизија Републике Српске која ће директно преносити све утакмице, Глас Српске и Радио-телевизија Србије.