latinica  ћирилица
30/08/2024 |  14:21 ⇒ 14:24 | Аутор: sputniknews.com

Ђоковићев нови рекорд за вјечност – нико му није ни близу (ФОТО)

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, постао је први играч са најмање 90 побједа на сва четири Грен слема.
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE/CJ GUNTHER) -
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE/CJ GUNTHER)

Пласманом у треће коло Ју-Ес Опена Ђоковић је успио да обори још један рекорд.

До меча са Ласлом Ђереом био је изједначен по броју побједа на Ју-Ес Опену са Роџером Федерером, обојица су имали по 89, а када је најбољи свих времена савладао колегу престигао је свог великог ривала, али не само то! Том побједом Ђоковић је постао први тенисер у историји тог спорта који има најмање 90 побједа на сва четири Грен слема!

Најуспјешнији је на Вимблдону гдје има чак 97 побједа, слиједи Ролан Гарос са само једном побједом мање, а затим Аустралијан опен гдје је 94 пута са терена изашао као побједник.

Тренутно на Ју-Ес Опену има 90 побједа, али та бројка вјероватно ће се ускоро промијенити. У случају да српски ас стигне до титуле имаће чак 95 побједа на овом турниру.

Колико је Ђоковић направио импресиван подвиг говори и чињеница да ниједан други тенисер на сва четири Грен слема нема ни по 80 побједа.

Када је ријеч само о УС Опену једини човјек са већим бројем побједа је Џими Конорс који их има 98, али Ђоковић би могао врло лако сљедеће године да нападне тај рекорд, као и рекорд по укупном броју титула чији је Конорс такође власник јер је током каријере освојио чак 109 трофеја.