latinica  ћирилица
29/08/2024 |  10:55 ⇒ 12:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучевић: Од 1. септембра до краја октобра 81 врста производа по цијени нижој од акцијске

Од 1. септембра до краја октобра грађани ће у оквиру акције "Најбоља цијена" по цијенама које су повољније од акцијских у 2.500 малопродајних објеката моћи да купе 81 врсту производа гдје је заправо 700 производа, изјавио је данас предсједник Владе Србије Милош Вучевић.
Милош Вучевић (фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs) -
Милош Вучевић (фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs)

Он је на представљању ове акције истакао да ће они имати ознаку "Најбоља цијена" и да ће их бити у продавницама које их буду продавале.

Ријеч је о прехрамбеним и производима за личну хигијену и производима кућне хемије, а међу њима су месо, јабуке, лук, кафа, риба, шампони, тоалет папир и слично.

Навео је и конкретне производе и њихове нове цијене и истакао да снижење у просјеку износи 26,82 одсто и да ће домаћинства моћи да уштеде од осам до 22.000 динара.

У Влади Србије гдје је данас представљена акција, приказани су производи који ће моћи да се купе по сниженим цијенама.

Вучевић је истакао да се нису могле кориговати цијене свих мљечних производа, али да ће у свакој категорији бити цијена које ће бити драматично ниже, приступачније и оно што је најважније, доступније.

- То смо посебно инсистирали са трговцима, да оно што буде пакет ове мјере, пакет акције "Најбоља цијена", буде и присутно на рафовима и да најбоља цијена мора бити много нижа него све акције које они имају кроз своје радне активности. Они често имају попусте, а наш захтјев је био да се најбоља цијена дефинише много ниже него што су оне на њиховим акцијама - рекао је Вучевић.

Додао је да ће министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић који је као и министарка привреде Адријана Месаровић присуствовао представљају акције, врло брзо обићи одређене продајне објекте да се увјери како акција функционише.