latinica  ћирилица
27/08/2024 |  16:08 | Аутор: СРНА

Без подршке за Извјештај о раду Министарства комуникација у Савјету министара

Комисија за саобраћај и комуникације Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ није данас прихватила Извјештај о раду Савјета министара за прошлу годину у дијелу који се односи на рад Министарства комуникација и транспорта, саопштено је из Парламентарне скупштине.
Представнички дом ПС БиХ - Фото: СРНА
Представнички дом ПС БиХФото: СРНА

Комисија је усвојила Извјештај о финансијском пословању и Програмски извјештај БХРТ-а за 2023. годину, те примила к знању овогодишњи Програмски план и Финансијски план БХРТ-а.

На сједници је усвојен закључак којим се од Управног одбора БХРТ-а тражи да у што краћем року Комисији достави информацију о раду за прошлу годину у одређеним сегментима.

У вези са материјалом Истраживачког сектора Парламентарне скупштине БиХ под називом "Цијене услуга телеком оператера у БиХ, Црној Гори, Хрватској, Словенији и Србији", Комисија је од Регулаторне агенције за комуникације БиХ затражила писано изјашњавање о овом материјалу.

Због одсуства представника предлагача, Комисија је са дневног реда сједнице скинула Информацију Института за метрологију БиХ.