latinica  ћирилица
26/08/2024 |  18:17 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Јошавка код Челинца богатија за новоизграђену савремено опремљену амбуланту (ВИДЕО)

У општини Челинац у мјесту Јошавка отворена је новоизграђена, савремено опремљена амбуланта, у чију изградњу је уложено око пола милиона марака. Модеран објекат површине 141 метар квадратни прилагођен је потребама свих грађана. Новом амбулантом задовољни и грађани и здравствени радници.
Амбуланта Јошавка - Фото: РТРС
Амбуланта ЈошавкаФото: РТРС

Више од 1.200 мјештана Јошавке, поготово старији, они који памте и претходне двије амбуланте у овом мјесту, задовољни новим савремено опремљеним објектом.

Кажу да су старе амбуланте оронуле, дотрајале и неусловне. Од сада ће брже и лакше на преглед код породичног љекара.

Опредјељење Дома здравља Челинац јесте да исти ниво здравствене заштите имају мјештани и у Челинцу, као и у околиним мјесним заједницама.

- Данас имамо заиста репрезентативне услове у амбуланти како би, прије свега здравствени професионалци могли да максимално дају свој допринос у збрињавању грађана - рекао је Драшко Купрешак, директор Дома здравља Челинац.

Изградња амбуланте био је један од приоритета. У објекту се осим амбуланте породичне медицине, налазе и стоматолошка амбуланта, апотека и лабораторија.

- Овај објекат који је бруто површине 135 метара и нето корисне површине 141 квадратни метар, је модеран објекат прилагођен потребама тима породичне медицине, стоматологије, лабораторијских услга и свега шта је потребно за ниво примарне здравствене заштите - навео је Владо Глигорић, начелник општине Челинац.

Влада Републике Српске је за изградњу и опремање амбуланте издвојила 300.000 марака из програма јавних инвестиција.

Грађанима ће бити омогућени и превентивни специјалистички прегледи.

- Тако да ће ова компактна цјелина бити на услузи свим грађанима Јошавке али и других, околних мјеста. Посебна пажња ће се односити на превентиве и специјалистичке прегледе грађана - истакао је Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Општина Челинац је на овај начин грађанима омогућила оно што је најважније, а то су здравствена заштита и безбједност.