latinica  ћирилица
26/08/2024 |  18:15 ⇒ 18:51 | Аутор: РТРС

Нешић у нападнутом повратничком насељу код Мостара: Заштитићемо нашу дјецу

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић посјетио је српско повратничко насеље Баћевићи код Мостара, које је претходних дана било мета бруталног напада и провокација.
Нешић посјетио насеље Баћевићи код Мостара - Фото: РТРС
Нешић посјетио насеље Баћевићи код МостараФото: РТРС

Нешићева посјета је одговор на недопустиве акте насиља који су потресли ову локалну заједницу и изазвали забринутост међу српским повратницима.

Нешић је поручио да је српски народ сложан и да ће бранити свако дијете. Посљедњи напади су, каже, још једна порука да Србима у ФБиХ нема мјеста.

- Могу доћи овдје и бити десет дана, али се ово мора системски ријешити. Морамо јасно питати и муслимане и Хрвате да ли желе да живе са нама и да ли су Срби равноправан народ у ФБиХ или смо и народ на кога је отворен лов и овдје и у Сарајеву и у Коњицу? Не презају да нападну и СПЦ. Нећемо дозволити лов на Србе. Наћемо начин да заштитимо нашу дјецу - поручио је Нешић.

Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић рекао је да охрабрује да су идентификовани сви који су учествовали у нападу на српску дјецу и да се нада ће први пут добити и адекватне казне јер је то прави пут који би вратио мир и сигурност.

Миливојевић је захвалио Нешићу и осталима који су изразили подршку свима у Баћевићима и Мостару.

Баћевиће је раније данас посјетио и министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић, који је рекао да неко смишљено диже тензије.

Подсјећамо, нападачи на дјечака у Баћевићима су идентификовани.

На игралишту у овом насељу више непознатих лица напало је српску дјецу, а игралиште и село облијепљени су кукастим крстовима, словом "У" и "ХВО", потврдили су Срни мјештани овог насеља.

Дјеца су нападнута у четвртак, 22. августа, а мјештани тврде да се кроз село раније чула и рафална пуцњава.