latinica  ћирилица
26/08/2024 |  16:07 ⇒ 17:17 | Аутор: РТРС

Идентификовани и пронађени нападачи на дјечака у Баћевићима (ВИДЕО)

Идентификовани су нападачи на дјечака у повратничком насељу Баћевићима код Мостара, изјавио је министар унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона Маријо Марић.
Мостар, напад на српску дјецу -
Мостар, напад на српску дјецу

Идентификована су три или четири лица, међу којима има и малољетних. Они су саслушани и услиједиће подношење прекршајних пријава надлежном суду.

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић осудио је недавне нападе на дјецу српске националности у Баћевићима код Мостара, као и на бошњачку у мостарском насељу Опине.

Хуртић је изразио забринутост због пораста насиља над дјецом, саопштено је из ресорног министарства. Он се састао са породицама нападнуте дјеце и пружио им подршку.

У мостарском повратничком насељу Баћевићи 22. августа на игралишту су непознате особе напале српску дјецу, а игралиште и село облијепљено је кукатсим крстовима, свастикама, словом "У", "ХВО". Мјештани тврде да се кроз село раније чула и рафална пуцњава.

У Малом Пољу код Благаја, јужно од Мостара група за сада непознатих особа синоћ је физички насрнула на тринаестогодишњака који је на себи имао мајицу са обиљежјима Фудбалског клуба Вележ.