latinica  ћирилица
26/08/2024 |  11:41 ⇒ 12:34 | Аутор: СРНА

На територији Србије за дан гашено скоро 200 пожара

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је да је Сектор за ванредне ситуације у посљедња 24 часа имао 220 интервенција на територији Србије, од чега је било 198 пожара.
Ватрогасци, Србија (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Ватрогасци, Србија (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Дачић је навео да се сумња да долази до намјерног подметања пожара, јер полицајци који су на терену проналазе флаше са бензином.

- Има и паљења стрњишта и свега осталог, што се на селу годинама и деценијама ради - рекао је Дачић Телевизију "Пинк".

Он је одао признање ватрогасцима и додао да су их озбиљно погодиле неистините приче појединих опозиционих медијада се ватрогасци нису јављали сат времена на позив поводом пожара у Новом Саду, у којем је страдала шесточлана породица.

Дачић је најавио да се крајем ове седмице очекује изручење Јована Цветића из Грчке, јер је та држава одлучила да уважи захтјев Србије, а не Хрватске, која је тражила изручење.

- Цветића Хрватска потражује због наводних ратних злочина. Ми смо исто тако расписали потрагу, потерницу за њим, како би могао да буде изручен нама - рекао је Дачић и захвалио Грчкој што је изашла у сусрет захтеву Србије.

Он је истакао да ће због почетка нове школске године више од 2.000 полицајаца бити у школама, и то не само због физичке безбједности ђака и наставника, него и када је ријеч о догађајима испред школе и око школе, а нарочито када је ријеч о наркотицима.

Дачић је најавио да ће почетком септембра посјетити Кину, гдје ће имати састанке са њиховим министром и потписати важне споразуме.