latinica  ћирилица
26/08/2024 |  09:43 ⇒ 09:52 | Аутор: РТРС

Вулин: Србија са Додиком наставља да ради на јачању српске и заштити Срба

Потпредсједник Владе Србије и сенатор Републике Српске Александар Вулин изјавио је да ће Србија наставити да ради са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком на јачању Српске и заштити Срба гдје год да живе, истичући да је Додик предсједник изабран вољом Срба, што не мора да се допадне ни ЦИА, ни "Слободној Босни", али се у Србији поштује.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

- Када је `Слободна Босна` објавила 5. августа изјаву Вељка Мандрапе преминулог 2021. године у којој критикује мој долазак у Пребиловце мислио сам да је `Слободна Босна` довољно слагала за овај век. Ипак, лажовима никада доста, па су овај пут слагали да је Алексадар Вучић наредио нападе на Додика. ЦИА вероватно и јесте, али председник Вучић није послушао ЦИА ни када је тражила да уведе санкције Русији, а посебно је не би послушао да нападне председника Републике Српске - навео је Вулин.

Он је истакао да нико није урадио за Републику Српску колико Вучић, а то није урадио зато што му ЦИА одређује политику, већ зато што разумије шта за Србију значи Република Српска.

- Није време у сред изборне кампање за локалне изборе да се о томе говори, али када исламисти под контролом Запада хоће лажима да утичу на изборе у Републици Српској, да им ја кажем истину. Милорад Додик је наш друг и саборац и Србија ће наставити да ради са њим на јачању Српске и чувању Срба где год да живе - рекао је Вулин.

Он је истакао да Срби нису народ који слуша странце.

- Ако сумњате у то господо из `Слободне Босне` питајте деду из `Ханџар дивизије` како је било када су послушали Немце да оду под Стаљинград", поручио је Вулин реагујући на тврдње портала "Слободна Босна - да је Вучић наредио нападе на Додика.