latinica  ћирилица
25/08/2024 |  21:49 ⇒ 21:54 | Аутор: СРНА

Чабрићева отворила 26. Сусрете младих Републике Српске

У Требињу су вечерас отворени 26. Сусрети младих Републике Српске који ће наредних пет дана окупити више од 150 младих из свих дијелова Српске с циљем њиховог повезивања и размјене искустава из разних области.
26. Сусрети младих Републике Српске - Фото: СРНА
26. Сусрети младих Републике СрпскеФото: СРНА

Сусрете је отворила министар породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић, која је истакла да ће у овогодишњим сусретима учествовати око 150 младих који су ушли у ужи избор, међу бројним заинтересованим за учешће.

Чабрићева је захвалила Требињу што је ове године домаћин сусрета, те подсјетила да се сваке године одржавају у другом граду Републике Српске.

Она је захвалила и Кабинету предсједника Републике Српске на подршци овој манифестацији.

Свјетник предсједника Републике Српске Соња Давидовић истакла је да су ови сусрети једна од најљешпиших и највећих манифестација која окупља младе у Српској.

- Млади су увијек били носиоци прогресивних идеја и слободарске мисли што обавезује да их додатно и максимално подржимо кроз овакве манифестације - рекла је Давидовићева новинарима и додала да су млади највећи ресурс друштва и да треба додатно радити на побољшању њиховог статуса.

Градоначелник Мирко Ћурић рекао је да ће млади у оквиру ове манифестације моћи да размјене иксуства из разних области, истичући да је то значајно и за град који кроз разне пројекта за подршку младима улаже много, јер су они будућност.

Ћурић је захвалио Влади и Кабинету предсједника Републике Српске што кроз овај и бројне друге пројекте подржавају младе, а то је и један од начина подршке да остану да живе на овим просторима.

Предсједник Омладинског савјета Републике Српске Дијана Гашић рекла је да ће на овој манифестацији учествовати млади из свих дијелова Српске, а ове године и из Петровца и Дрвара.

"Наредних пет дана око 200 младих ће продефиловати улицама Требиња, а учествоваће и у низу активности као што су едукативне, еколошке и спортске радионице, рекла је Гашићева и додала да је циљ сусрета да се млади уједине како би се и на тај начин видјела снага заједнице.

Сусрете младих Републике Српске организује Омладински савјет Српске уз подршку ресорног министарства.