latinica  ћирилица
25/08/2024 |  18:49 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Студенткиње из БиХ побиједиле у дигиталном такмичењу; Награда студијско путовање у Брисел (ВИДЕО

У оквиру програма Европске уније за младе у БиХ "Генерација промјена", тим који чини шест студенткиња из Бијељине и Сарајева, побиједио је у дигиталном такмичењу. Награђене су студијским путовањем у Брисел гдје ће моћи да сазнају више о раду институција Европске уније.
Млади и ЕУ - Фото: РТРС
Млади и ЕУФото: РТРС

"Повезани кроз добро – Повезани кроз кораке" побједнички је видео дигиталног такмичења студената свих осам јавних универзитета у БиХ.

Најбољи је тим студената Факултета пословне економије из Бијељине Универзитета Источно Сарајево и Економског факултета Универзитета у Сарајеву.

- То пријатељство и дружење траје и стварно ми је лијепо, поготово ова наша побједа и награда коју смо освојиле, тај пут у Брисел је нешто онако као вишњица на врху торте - изјавила је студенткиња Факултета пословне економије Бијељина Универзитета у Источном Сарајеву Марија Тубић.

Видео приказује јединствену културу и насљеђе БиХ које повезује људе кроз генерације.

- Изванредна прилика да прикажемо нашу земљу у што бољем свјетлу како она и заслужује с обзиром на то колико имамо предивну традицију, обичаје и културу - рекла је студенткиња Економског факултета у Сарајеву Миа Емина Боровац.

- Наш видео је имао преко два милиона прегледа, заиста велики број позитивних реакција, позитивних коментара који су пристизали не само из наше земље, већ из регије - истакла је студенткиња Економског факултета Универзитета у Сарајеву Исидора Мандић.

Дјевојке овај пројекат издвајају од других у којем су учествовале због креативности, идеја и дружења.

- Фантастично, одушевљена сам и поносна на своје цуре као и на цуре из Сарајева, на цијели свој тим - поручила је студенткиња Факултета пословне економије Бијељина Универзитета у Источном Сарајеву Дејана Недић.

Четири тима такмичила су се у креирању занимљивих видео сценарија, радећи заједно с професионалним продукцијским тимом.

- Цијело вријеме нас је пратила позитивна и пријатељска енергија и то нам је дало мотивацију да дамо свој максимум - нагласила је студенткиња Факултета пословне економије у Бијељини Универзитета у Источном Сарајеву Јована Пејић.

Млади и талентовани заслужују да имају више простора за рад, посебно када тиме доприносе развоју.

- Ми смо млади на којима земља остаје и ми смо ти који требају радити за ову земљу. Ми у Брисел идемо са жељом да покушамо институцијама и људима у земљи да покажемо да су наши млади људи квалитетни - навела је студенткиња Економског факултета Универзитета у Сарајеву Наира Чамџић.

- Ово је потврда креативности и потврда амбициозности младих људи и мени даје наду у будућност да ће ова земља једног дана истински и постати чланица Европске уније - поручио је шеф Делегегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер.

Ове године у програму Европске уније "Генерација промјена" у различитим активностима учествовало је око 600 младих.