latinica  ћирилица
24/08/2024 |  18:42 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

Соколац: Све јачи анимозитет на релацији начелник општине – директор ШГ "Романија" (ВИДЕО)

Августовску врелину у Сокоцу додатно подгријава све јачи анимозитет на релацији начелник општине – директор Шумског газдинства "Романија". Страхиња Башевић тврди како му Милован Бјелица најављује хапшење и "елиминацију"уз помоћ оданих полицијских истражилаца и носилаца правосудних функција. Бјелица наводе негира!
Соколац - Фото: РТРС
СоколацФото: РТРС

Медијски спин, локална конструисана криминализација па регионална хајка, уз послушнике у полицији и правосуђу... опште - познати је пут за јавно сатанизовање чим се таргетира мета. Таквом стазом кренуо је начелник Сокоца Милован Бјелица, тврди Страхиња Башевић. Каже да Бјелица најављује његово хапшење, па једномјесечни притвор и "елиминацију".

И претресе Шумског газдинства којим Башевић управља, и породичног дома. Спомиње и вријеме полицијско-правосудне акције, почетак а најкасније крај сљедеће седмице.

- Све у циљу елиминације мене и како он то каже трајног рјешења за Страхињу Башевића. Ево ја сад постављам питање шта значи трајно рјешење за једног човјека политичког противника у ком контексту се то може да тумачи. Друга ствар коју је он рекао да је то урадио преко својих људи у тим институцијама а наводи се прецизно он каже, Тужилаштво, суд и СИПА - каже Башевић.

Башевић је спреман да свједоке и имена како каже Бјелици оданих људи у полицији и правосуђу Источног Сарајева, уступи истражним органима. Бјелица наводе негира.

- Што се тиче хапшења што се тиче претреса, што се тиче притвора ја немам ни са једним човјеком МУП-а контакт по том питању. Немам ни једног човјека у Тужилаштву, то вам одговорно тврдим. У СИПИ ја не знам кога има, људи који су запослени одавде и којима сам и ја помогао али не раде на тим рефератима - каже Бјелица.

Ко на којим и каквим рефератима у Окружном тужилаштву Источно Сарајево ради, данас је било немогуће званично провјерити. Викенд је и просторије су празне. Провјерили смо зато медијске натписе. Портали блиски општинској власти, уз Башевићеву фотографију, заиста највљују оптужницу. Уз наслов "Готов је"!

Док пљуште међусобне оптужбе на ову тему, не мањка ни она о криминализацији. Бјелица Башевића и Шумско газдинство оптужује за нелегалну сјечу шуме и сумњиво асфалтирање путева. Башовић Бјелицу за незаконито пословање, проблематичне јавне набавке, неисплаћене плате буџетским корисницима и кумулирани дуг који је како каже, за 12 година достигао вртоглавих 24 милиона марака, на шта су упозоравали и ревизори финансијског пословања.