latinica  ћирилица
24/08/2024 |  18:18 ⇒ 18:21 | Аутор: РТРС

Бјелица негирао оптужбе Башевића

Начелник општине Соколац Милован Бјелица негирао да данас информације које је изнио посланик у Народној скупштини Републике Српске и директор Шумског газдинства"Романија" Страхиња Башевић, да ће како је навео припадници Агенције за истрагу и заштиту упасти у ШГ Романија и његову породичну кућу, те га ухапсити у понедјељак и најкасније сљедеће седмице уз одређивање притвора од мјесец дана.
Милован Бјелица - Фото: РТРС
Милован БјелицаФото: РТРС

- Што се тиче хапшења које спомиње Башевић, што се тиче претреса и притвора ја немам ни са једним човјеком МУП-а контакт по том питању. Ја немам ни једног човјека у Тужилаштву то вам одговорно тврдим. У СИПА ја не знам кога има, људи који су запослени одавде и којима сам и ја помогао али не раде на тим рефератима - рекао је Бјелица.

Истакао је да не зна одакле толики страх ако су чисти и одакле та прича.

- Ја има неке податке који долазе из ШГ Романија и од појединих радника. Имам фотографије о криминалу великих размјера који се тамо дешава када је у питању нелегална сјеча. Чуо сам да су поједини шумари суспендовани, да се воде истраге у МУП-у Републике Српске и да се поједини позивају да дају изјаве - рекао је Бјелица.

Поједини се, додаје, сигурно плаше одговорности.

- Огроман је криминал који се тренутно врши у шумама. Провјерите колико је суспендованих шумара, колико их је остало без посла и колико се предмета води. Покушава се сада све заташкати, али све је на надлежним органима да се то утврди - рекао је Бјелица.