latinica  ћирилица
23/08/2024 |  21:38 ⇒ 22:28 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић најбољи у историји, у финалу ОИ изгледао је млађе од Алкараза

Новак Ђоковић је највећи тенисер у историји и један од највећих спортиста икад. Од њега се пуно може научити, прошао је у посљедњих пет година, и ја скупа с њим, много лоших ствари, нећемо о њима, али све се на крају врати у животу, рекао је некадашњи Ђоковићев тренер Горан Иванишевић.
Новак Ђоковић и Карлос Алкараз (фото: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG) -
Новак Ђоковић и Карлос Алкараз (фото: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG)

Иванишевић је био гост филмског фестивала у Сарајеву и открио да је честитао Ђоковићу освајање олимпијског злата у Паризу, али и најавио да ће ускоро, послије одмора, поново радити као тренер.

- Чуо сам се са Новаком послије злата и кад је оперисао кољено. Мени је толико драго због тога јер знам колико му значи, знам колико је хтио то да освоји и начин на крају је играо то финале, колико је он "позитивно луд" може играти у Лос Анђелесу за четири године, не бих се ја ништа чудио. Играо је против момка 16 година млађег, који је бржи и који јаче удара, а у том финалу све се окрене, нити је био бржи од њега, нити је јаче ударао. У једном тренутку је Новак изгледао млађе од Алкараза, збиља к'о да сам га ја освојио и свака му част -  истакао је Иванишевић, а пренио Кликс.