latinica  ћирилица
23/08/2024 |  13:16 ⇒ 13:23 | Аутор: sputniknews.com

Први сусрет Синера са публиком након допинг скандала (ВИДЕО)

Италијански тенисер Јаник Синер имао је први сусрет са публиком послије допинг скандала у ком се нашао.
Јаник Синер (Фото: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY) -
Јаник Синер (Фото: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY)

Појавио се први тенисер свијета у Њујорку на "Артур Ешу", централном стадиону комплекса УС Опена, гдје ће бити одигран посљедњи гренд слем у сезони, и дочекан је топло.

"Преживјео" је "грешник", није наишао на осуду јавности, бар не оног дијела навијача који су се нашли на стадиону "Артур Еш".

Америка је сасвим сигурно упозната с оним што је прије неколико дана уздрмало тениски свијет, а то је да је Јаник Синер чак двапут ове године био позитиван на допинг тест, на забрањену супстанцу клостебол, која је стероид и служи за брже добијање мишићне масе.

Ипак, бар за сада, осуда је изостала, а Италијан се суочио са пријатним дочеком, пред прилично испуњеним трибинама "Артур Еша".

За разлику од поменутих навијача у Њујорку, велики број бивших тенисера осудио је читав случај и сматра да би рецимо за Новака Ђоковића и Данила Медведева епилог био крајње другачији и да би се нашли на стубу срама, док је Међународна тениска агенција за интегритет (ИТИА) моментално помилована Синера, што је крајње дискутабилно.

Њему су уважене обе жалбе његових адвоката, а у одбрани је наведено да му је физиотерапеут несвјесно нанио на посјечени прст спорни Клостебол јер претходно није опрао руке.

УС Опен почиње у понедјељак 26. августа, а титулу брани најбољи тенисер свијета свих времена Новак Ђоковић.