latinica  ћирилица
23/08/2024 |  15:04 ⇒ 18:54 | Аутор: РТРС

СИПА пресрела телефонске разговоре: Милан Миличевић занијемио, бранио се ћутањем!

Пожурио је Милан Миличевић, начелник Теслића и предсједник СДС-а, па је прије Тужилаштва и Суда, "сам против себе" на друштвеним мрежама подигао и, наводно, лагодно најавио своју оптужницу.
Милан Миличевић - Фото: Уступљена фотографија
Милан МиличевићФото: Уступљена фотографија

Међутим, добро упућени извори тврде да Миличевићу, дословно, гори под ногама због малверзација и криминала у теслићком урбанизму у којем је и сам учествовао.

- Након што је на саслушању тужилац пустио Миличевићу транскрипте телефонских разговора које је пресрела СИПА, он је дословно занијемио и бранио се ћутањем. Оптужен да је починио кривично дјело трговина утицајем - каже добро упућени извор из истраге.

Иначе, истрага се води у вези са измјенама регулационих планова у Теслићу, а на основу извјештаја који је СИПА доставила Републичком јавном тужилаштву.

Осим Миличевића, Тужилаштво је истрагу водило и против начелника Одјељења за просторно уређење Општине Теслић Николе Стокића због сумње да је починио кривично дјело злоупотребе службеног положаја или овлашћења.

Раније је СИПА у више наврата претресала канцеларије Одјељења за просторно уређење општине Теслић и изузимала документацију о чему се строго ћутало у Општинској управи Теслић.

И раније је било оптужби на Миличевићев рачун да је рекетирао и уцјењивао теслићке привреднике, као и да је учествовао у бројним малверзацијама са регулационим плановима и грађевинским дозволама у Теслићу.

Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу коју је Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала против Милана Миличевића и Николе Стокић.