latinica  ћирилица
23/08/2024 |  12:58 | Аутор: РТРС

Вучић: Повећање пензија од 1. децембра за 11 одсто (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Влада Србије прихватила његов приједлог и да ће повећање пензија бити не од 1. јануара наредне године, већ од 1. децембра, као и да вјерује да ће оно бити 11 одсто.
Александар Вучић (фото: TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ) -
Александар Вучић (фото: TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ)

Вучић је у видео-снимку објављеном на Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav" рекао да су "посљедњих дана учестале пријетње државним органима, политичарима који мисле другачије, тужиоцима, судијама, научницима који су се дрзнули да кажу истину и да се супроставе наративу тајкуна и криминалца Драгана Шолака и његових политичких слугу, а дошли су дотле да су коначно схватили о чему сам им говорио све вријеме".

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Дошли су на идеју да би требало у циљу спровођења револуције да ме убију. И већ много пута су им говорили да им је то једино рјешење, јер на изборима они да побједе неће никада. Не зато што су правила оваква или онаква, већ зато што их народ никада није хтео и никада их неће хтјети. Али вама људи желим да кажем, можда могу да ме убију, али да побиједе у Србији и да направе некакву револуцију на лажима засновану, на преварама и врате људе у прошлост, врате људе у вријеме лоповлука, крађе, пљачке, нестанка Србије, то неће моћи никада - рекао је Вучић.

Поручио је грађанима да буду мирни и спокојни и да "од такве глупости нема ништа".

- Желим да кажем нашим пензионерима и захвалим се Влади, да је изгледа Влада прихватила моју идеју да повећање пензија не иде од 1. јануара, већ од 1. децембра, мјесец дана раније. Вјерујем да ће бити 11 процената увећање пензија, значајан помак за наше пензионере, а биће још много добрих вијести. Хвала вам и без много нервирања, побиједићемо их као и увијек, и побиједиће Србија. Србија не смије да стане - поручио је председник Србије.