latinica  ћирилица
24/08/2024 |  11:58 ⇒ 15:48 | Аутор: СРНА

Вучић: Корисни и добри разговори са шефом ЦИА о будућности региона и Србије

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је са шефом америчке тајне службе Вилијамом Бернсом имао врло корисне и добре разговоре о будућности региона и Србије.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs)

- Теме су биле све важне за будућност региона и наше земље. Они су изнијели и своје ставове, ми смо изнијели наше. Имали смо врло користан, пристојан, важан састанак и то је све што могу по том питању да вам кажем - рекао је Вучић новинарима.

Поводом критика да састанак са шефом ЦИА у Србији није био транспарентан, Вучић је навео да се смије онима који кажу како је посјета Бернса Сарајеву изгледала транспарентно, а да је у Србији скривена, те додао да након сусрета са шефовима служби нема изјава.

- Обично када разговарате са шефовима служби или направите оно што се зовете фото опортунити или ништа. Ту нема никада никаквих изјава - рекао је Вучић.

Он је додао да је Србија, као озбиљна земља, сматрала да је ово најбољи могући начин, а и Американци, као најозбиљнија земља на свијету, уз Кину, сматрали су да је то најбољи могући начин праћења посјете.