latinica  ћирилица
23/08/2024 |  12:37 ⇒ 13:37 | Аутор: СРНА

Нападнута српска дјеца у Мостару, повратничко село облијепљено кукастим крстовима

На игралишту у мостарском повратничком насељу Баћевићи више непознатих особа напало је српску дјецу, а игралиште и село облијепљено је кукастим крстовима, словом "У" и "ХВО", потврдили су мјештани овог насеља.
Кукасти крст у Мостару - Фото: СРНА
Кукасти крст у МостаруФото: СРНА

Дјеца су нападнута синоћ, а мјештани тврде да се кроз село прије четири ноћи чула и рафална пуцњава.

Предсједник Координације Срба Мостар Душан Голо, који живи у селу Баћевићи, рекао је да су мјештани овог насеља, а посебно дјеца, три дана изложена насиљу и малтретирању, а да нико ништа не предузима.

- Прије четири ноћи у селу се чула рафална пуцњава. Неко је наишао кроз село и пуцао. О овоме ме обавијестила предсједник мјесне заједнице. Тада нисмо ништа пријавили полицији. Након тога, прије три ноћи, почиње малтретирање наше дјеце на игралишту, а све је кулминирало синоћ нападом на дјецу - појаснио је Голо.

Он је навео да је сеоско игралиште, на којем се окупљају српска деца, а које се налази уз друштвени дом, облијепљено кукастим крстовима, словом "У", те обиљежјима навијачке групе "Ултрас" и "ХВО".

Голо је рекао да је све кулминирало синоћ када је група момака напала дјецу на игралишту.

- Питали су нашу дјецу ко је одлијепио и скинуо те наљепнице. Јавио се један дјечак и њега су напали и ударили шаком. Мој унук је позвао оца, мог зета, који је дошао и затекао непознате младиће да нападају и малтретирају дјецу. Он је покушао да их отјера, да би они тада запријетили да ће доћи старији и све их у Баћевићима побити - испричао је Голо.

Он је навео да су у село долазили са два аутомобила, те да су таблице записане, а да је о свему је обавијештена и полиција.

- Људи су јако узнемирени. Овдје сви раде шта хоће, пријете. Крајње је вријеме да се то заустави. Мислим да то неко ради смишљено, јер не могу да вјерујем да дјеци и младићима пада на памет да кукасте крстове лијепи по српском селу и поред споменика жртвама фашизма -  истакао је Голо.

Баћевићи су српско повратничко село на југу Мостара.

Портрпарол Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић рекао је да је полиција добила пријаву да у селу Баћевићи има плаката увредљивог садржаја.

- Јутрос је била пријава и припадници Одјељења криминалистичке полиције су на терену и спроводи истрагу - навео је Марић.