latinica  ћирилица
23/08/2024 |  10:58 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС

Додик одликовао Недића Орденом части; Хвала вам што сте се предано и одлучно борили за безбједност других (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик организовао је пријем за припаднике Хеликоптерске јединице Министарства унутрашњих послова Србије и Хеликоптерског сервиса Републике Српске, приликом чега је одликовао команданта Хеликоптерске јединице МУП-а Србије Ненада Недића Орденом части са сребрним зрацима.
Додјела ордена - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Додјела орденаФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Предсједник Српске је честитао свим припадницима Хеликоптерског сервиса Српске и Хеликоптерске јединце МУП-а Србије, те се захвалио за све што су одрадили у протеклом периоду. 

- Професионално сте обезбиједили да штета од ватрених стихија буде мања и учинили једно снажно људско и хумано дјело, жртвујући понекад и своје животе за безбједност других, остајући предани и одлучни да то одрадите - додао је Додик.

Нагласио је да су и поред свих "перипетија" везаних за БиХ, припадници Хеликоптерсе јединице МУП-а Србије стављени на располагање када су за то створени услови и учинили да борба са ватреним стихијма буде окончана раније.

- Ваша подршка нам значи, не само у вези тога, већ и у другим дешавањима. Значи нам и сарадња, коју имате са Ваздухопловним сервисом Српске, значе нам пријатељски односни које гајите са својим пријатељима, а управо тако се могу најбоље обезбиједити и координација и идентитет пријатељског поступања у свим ситуацијама, када је то потребно - додао је Додик, те поручио да су сви захвални Србији, јер је омогућила и ставила као приоритет помоћ Српској.

Припадници Хеликоптерске једнице МУП-а Србије и Хеликоптерског сервиса Српске показали хуманост, одлучност и изузетну храброст у вишедневној борби са ватреном стихијом у Националном парку "Сутјеска" и на подручју Билеће, штитећи становништво и материјална добра Републике Српске.

Фото: predsjednikrs.rs/BorislavZdrinja

Одликовању присуствују српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић.

Фото: РТРС