latinica  ћирилица
23/08/2024 |  08:09 ⇒ 12:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Дачић: У пожару у Новом Саду страдало шест особа, међу којима и четворо дјеце (ФОТО)

Потпредсједник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је у пожару у Новом Саду ноћас трагично настрадало шест особа, међу којима и четворо дјеце.
Ватрогасци (фото: ТАНЈУГ / Сава Радовановић) -
Ватрогасци (фото: ТАНЈУГ / Сава Радовановић)

- У пожару, који је јутрос, око 3 сата, избио на кући, у улици Ђорђа Дере, смртно је страдало шест особа, међу којима и четворо дјеце, узраста од двије до седам година - наводи се у саопштењу.

Претпоставља се да је ријеч о члановима породице која је живела на тој адреси, Д. А. (29), М. С.(23), Е. А. (7), С. С. (5), Д. А. (4) и Л. А. (2), саопштио је МУП.

      View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Припадници Управе за ванредне ситуације, девет ватрогасаца са два возила, угасили су пожар, а полиција и јавни тужилац обавили су увиђај лица мјеста.

Сумња се да је пожар изазвао скутер који је био прикључен на електромрежу.

- Тијела настрадалих пренијета су у Центар за судску медицину, ради обдукције, а припадници Министарства унутрашњих послова интензивно раде на утврђивању свих околности овог трагичног догађаја - рекао је Дачић.

Претходно је Танјугу у Хитној помоћи у Новом Саду речено да је у пожару који је ноћас избио у новосадском насељу Салајка страдало више лица.