latinica  ћирилица
22/08/2024 |  09:02 ⇒ 09:08 | Аутор: СРНА

Путник изашао на крило авиона, па ухапшен (ФОТО/ВИДЕО)

На аеродрому у Мелбурну ухапшен је путник који је изашао из авиона кроз излаз за случај опасности, ходао крилом и спусито се преко мотора на писту, рекли су званичници.
Авион "Џетстар" (Фото: EPA-EFE/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT) -
Авион "Џетстар" (Фото: EPA-EFE/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

Авион компаније "Џетстар" стигао је на аеродром у Мелбурну из Сиднеја, а мушкарац је напустио летјелицу поред десног излаза.

Отварање излаза аутоматски је покренуло спуштање клизача са задњег дијела трупа до земље, наводи се у саопштењу "Џетстара".

Међутим, човјек је умјесто тога прошао дуж крила и спустио се на један од два мотора "ербаса А320", рекао је један званичник.

Путница Одри Варгезе изјавила је да су путници викали и вриштали када је човјек почео да се понаша чуднио непосредно прије него што је отворио излаз за случај опасности.

- Човјек је показивао прилично чудно понашање. Чим је авион почео да се зауставља, он је устао и кренуо тамо гдје је ред за излаз у случају нужде - рекла је Варгезеова.

Особље "Џетстара" позвало је полицију, која је ухапсила човјека због "наводног агресивног понашања и кршења безбједносних протокола у авиону", наводи се у полицијском саопштењу.

Хитна помоћ је превезла човјека у болницу, гдје је остао на даљој процјени, пренио је АП.

Полиција наставља истрагу и очекује подизање оптужнице.