latinica  ћирилица
21/08/2024 |  13:54 ⇒ 15:46 | Аутор: РТРС

У Сарајеву нападнуто возило у којем је био министар Нешић

У Сарајеву се данас догодио озбиљан инцидент у којем је возило у којем се налазио министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић, било мета напада од стране другог аутомобила. Непознати возач пресјекао је путању кретања возила министра, упркос јасним упозорењима и наређењима овлашћених лица, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Возач аутомобила залијетао се према возилима у којима се налазио министар Нешић и његово обезбјеђење, излажући све учеснике у саобраћају великом ризику. Након што је нападач спријечен у првом покушају он је из траке супротног смјера покушао да заустави возила министра Нешића и његовог обезбјеђења. На срећу, захваљујући брзој реакцији службених лица, министар Нешић је безбједно испраћен на своје радно мјесто, док су припадници полиције Кантона Сарајево приступили легитимисању особе која је изазвала инцидент - саопштено је из овог министарства

Министарство безбједности БиХ најоштрије осуђује овај инцидент и очекује да надлежни органи хитно истраже случај и предузму све неопходне мјере како би се осигурала безбједност министра, али и свих грађана.

Позивају надлежне институције да темељно испитају околности овог инцидента и да се починилац адекватно санкционише у складу са законом.