latinica  ћирилица
21/08/2024 |  08:32 ⇒ 10:03 | Аутор: ТАНЈУГ

Јахта Мајка Линча потонула за минут, наставља се потрага за несталима (ВИДЕО)

Италијанска Обалска стража данас је објавила снимак којим је утврђено да је јахта милијардера Мајка Линча потонула за око 60 секунди код обала Палерма, док се наставља потрага за шест особа које су тада нестале.
Потрага на Сицилији (Фото: EPA-EFE/MAX FIRRERI) -
Потрага на Сицилији (Фото: EPA-EFE/MAX FIRRERI)

Рониоци Обалске страже су такође посматрали јахту помоћу робота на даљинско управљање и утврдили да се брод налази на око 50 метара дубине положен на страну.

Рониоци ватрогасне бригаде успјели су да отворе пролаз за приступ унутрашњости пловила, гдје се вјерује да су заробљена тијела несталих, преноси Анса.

Рониоци су претходно пронашли тијело члана посаде, кувара Рикарда Томаза, који је пронађен испред брода, али нису отишли ​​даље од командног моста, због тога што намјештај омета пролаз.

Они су додали да се чини да нема цурења из олупине, а да је због тешког приступа, неопходно сачекати да се јахта врати на површину како би се утврдило да ли је јарбол нетакнут.

Власник оближње виле прослиједио је властима снимак надзорне камере који показује да је једрилица потонула за око 60 секунди.

- За само шездесет секунди види се да брод нестаје. Добро се види шта се дешава. Ништа се није могло учинити. Брод је нестао за врло кратко вријеме - рекао је он.

Истовремено, 15 преживјелих се налази у љетовалишту Домина Загарела, у провинцији Палермо, гдје воде разговоре са истражитељима и званичницима уз обезбијеђену медицинску његу.

Међу несталима су и британски милионер Мајк Линч, његова 18-годишња кћерка Хана, предсједник банкарске компаније "Морган Стенли", Џонатан Блумер са супругом и Линчов адвокат Крис Морвило са супругом Надом.

На једрилици су укупно биле 22 особе, а спасено је 15 људи.

Јахта је била регистрована на име компаније Ревтом, чији је директор Линчова супруга Анђела Бакарес, која је међу спасенима.

Претпоставља се да је брод потонуо због пијавице која је погодила то подручје.