latinica  ћирилица
20/08/2024 |  15:55 ⇒ 16:03 | Аутор: РТРС

Скопље: Двије особе приведене, за трећом се трага због убиства

Двије особе су ухапшене у вези са убиством које се јутрос догодило на паркингу испред тржног центра "Мавровка" у Скопљу.
Полиција (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI/илустрација) -
Полиција (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI/илустрација)

У јутрошњој пуцњави из ватреног оружја је убијена једна особа, за трећим осумњиченим везано за ово убиство полиција трага. Из Министарства полиције кажу да знају идентиет бегунца.

Како је саопштено из МУП-а, полиција је одмах предузела оперативно-тактичке мјере затварањем дијела градског подручја, прегледом више домова и прегледом више возила, међу којима су снаге специјалне полиције, хеликоптери и дронови.

На подручју општине Чаир, појашњавају, примијећено је путничко возило које је покушало да побјегне, док су људи из возила пружили отпор уз употребу ватреног оружја.

Полицајци су узвратили, након чега је једна особа ухапшена. Током даљих мјера, још једна особа је ухапшена, а полицији је познат и идентитет трећеосумњиченог који је у бјекству.

МУП није открио идентитет убијеног, а дио скопских медија је објавио да је у питању Васил Е, који је са породицом био код тржног центра, гдје је завршавао приватне послове.

Шпекулише се да је убијени адвокат.

Из полиције је саопштено да ће у наредном периоду у појединим дијеловима Града Скопља бити појачано присуство полиције у циљу потпуног расвјетљавања овог случаја.