latinica  ћирилица
19/08/2024 |  22:27 ⇒ 22:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Кошаркашки клуб Партизан промовисао нови тим за сљедећу сезону (ФОТО)

Кошаркашки клуб Партизан промовисао је вечерас нови тим за следећу сезону чији ће капитен бити повратник у клуб Вања Маринковић.
Партизан (Фото:TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/bs) -
Партизан (Фото:TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/bs)

Нови чланови клуба представљени су на спектакуларан начин у београдској МТС дворани.

Тренер Жељко Обрадовић ће од старосједилаца у тиму имати само Балшу Копривицу. У тиму ће бити и нови-стари капитен Маринковић, Брендон Дејвис, Ифе Лундберг, Карлик Џонс, Френк Ниликина, Двејн Вашингтон, Марио Накић, Митар Бошњаковић, Алексеј Покушевски, Стерлинг Браун, Ајзак Бонга, Аријан Лакић, Ајзеја Мајк, Алекса Димитријевић и Тајрик Џонс.

      View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan Mozzart Bet (@partizanbc)

Промоцији нове екипе присуствовали су сви осим Карлика Џонса.

Репрезентативац Јужног Судана ће доћи у Београд сутра и биће на првом тренингу са остатком екипе, у малој дворани Београдске Арене.

Програм је почео приказивањем кратког филма о клупској историји са посебним акцентом на тројку Александра Ђорђевића у Истанбулу кад је Партизан постао првак Европе 1992. године.

Предсједник Партизана Остоја Мијаиловић обратио се присутнима и рекао да клуб у нову сезону улази са највишим амбицијама.

- У ову сезону улазимо са знањем да сљедеће године клуб слави 80 година постојања. Мени је ово осма сезона у клубу. Прошла сезона је резултатски била лоша, али желим да им захвалим што су носили наш дрес и борили се за њега. Направили смо готово комплетно нови тим, осим Балше Копривице. Нови тим је направљен у складу са највишим амбицијама које има клуб. Партизан је клуб који има најбоље навијаче и најбоље атмосферу на свијету - рекао је Мијаиловић.

Затим је Симфонијски оркестар из Зрењанина извео химне Партизана (Да волим црно-бијеле) и Евролиге (И Феел Девотион) као и добро познате навијачке песме клуба.

Тренер екипе Жељко Обрадовић открио је да ће клуб пробати да добије трогодишњу лиценцу за Евролигу.

- Прелијепо је вечерас бити овдје. Кад помислим да сви све у животу прошао, доживиш ово. Хвала свим људима из клуба, сви заједно помјерамо границе. Сигуран да ће ово имати одјека у Европи и свијету, као и она прошлогодишња утакмица на Ташмајдану. Честитам нашој репрезентацији, играчима и селектору Светиславу Пешићу и предсједнику Кошаркашког савеза Предрагу Даниловићу. Хвала свим играчима који су до прије неколико мјесеци били дио клуба и тима, увијек ће бити у нашим срцима. Одлучили смо се за нови тим, са 16 играча, чији је просјек година 25. Сљедеће године пробаћемо да добијемо трогодишњу лиценцу за Евролигу која је наше приоритетно такмичење и у сљедећој сезони. Урадићемо све да буде што више оваквих вечери током сезоне, рекао сам играчима да је ово само дјелић атмосфере какву ће осјетити у Арени и да ће увијек имати феноменалну подршку са трибина - рекао је Обрадовић.

На крају се обратио и капитен Маринковић.

- Хвала од срца што сте поново са нама и што сте дошли у оволиком броју. Велика ми је част што ћу поново бити капитен клуба за који мислим да је најбољи на свијету. Привилегија је играти за Партизан. Вјерујем у саиграче, тренера и управу, али у све вас, наше навијаче - истакао је Маринковић.

Навијачи Партизана су неколико пута прекидали програм пјесмама подршке клубу и тренеру Обрадовићу.