latinica  ћирилица
19/08/2024 |  11:30 ⇒ 14:27 | Аутор: РТРС

Отворена "Мајдов академија"; Додик: Академија дар цијелој Српској (ФОТО)

Данас је у Источном Сарајеву свечано отворена "Мајдов академија".
Додик и Мајдов - Фото: РТРС
Додик и МајдовФото: РТРС

Истовремено у граду је почео и трећи џудо камп у организацији свјетског првака Немање Мајдова, на којем се очекује више од 1.000 учесника из 23 земље са три континента. 

Свечаном отварању присуствовао је и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Додик је окупљенима поручио да млади који учествују у овој академији треба да науче много тога и изразио наду да ће и у наредним годинама окупљати велики број дјеце.

Он је породици Мајдов честитао успјешну организацију, наводећи да ништа не би било могуће без Немање.

Додик је рекао да је "Мајдов академија" дар Источном Сарајеву и цијелој Републици Српској.

- Све ово се не би десило без успјеха које је Немања остварио, његове породице, клуба и љубави према Источном Сарајеву, Републици Српској и Србији. Само човјек који има овакву емоцију може да прихвати одговорност и да скупи више од 800 младих такмичара из великог броја земаља. Велика је то организација и логистика. Моје честитке - нагласио је Додик.

Предсједник Српске је поручио да ће подржати све напоре које Мајдов буде улагао, нагласивши да је његов фан.

Додику је уручена плакета јер је обезбиједио бесплатно учешће за дјецу из Републике Српске.

Мајдов је истакао да на овом спортском догађају захваљујући Додику бесплатно учествују дјеца из свих дијелова Српске и додао да ће на академији дјеци преносити знање два олимпијска, те један европски шампион, оцијенивши да је ово један од најљепших догађаја у Српској.

Он је нагласио да ће се организатори наредних година трудити да окупе што више дјеце, те захвалио олимпијским шампионима Фабију Базилеу и Лаши Шавдатуашвилију за долазак у Источно Сарајево.