latinica  ћирилица
19/08/2024 |  17:54 ⇒ 17:55 | Аутор: ТАНЈУГ

Дачић: У тешкој саобраћајној незгоди на пружном прелазу погинуло двоје дjеце и возач

Потпредсjедник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да се данас, на обиљеженом прелазу пута преко пруге у мјесту Петка, на подручју градске општине Лазаревац, догодила тешка саобраћајна незгода у којој је смртно страдало двоје дјеце, старости 12 и 14 година и возач аутомобила, док је отац збринут у Ургентном центру.
Ивица Дачић (Фото: ТANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/) -
Ивица Дачић (Фото: ТANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/)

- Данас око 12.45, на обиљеженом прелазу пута преко пруге у мјесту Петка, на подручју градске општине Лазаревац, догодила се тешка саобраћајна незгода у којој је смртно страдао возач аутомобила М. Л. (1955) из Лајковца и двоје дјеце, кћерка М. Д. (2010) и син М. Д. (2012) из мјеста Лукавица код Лазаревца, док је њихов отац, М. Д. (1986) повријеђен и збринут у Ургентном центру", саопштио је министар унутрашњих послова.

До саобраћајне незгоде је дошло када је возач М. Л, који је, како се сумња нелегално пружао такси услуге, превозећи оца са двоје дјеце, не поштујући саобраћајну сигнализацију, прошао на црвено свијетло, након чега је на његов аутомобил налетео путнички воз који је саобраћао на линији Пријепоље - Београд.

Отац дјеце је био на мјесту сувозача, а двоје дјеце је сједило на задњем сједишту. Камера која постоји на том мјесту је снимила како је дошло до ове тешке саобраћајне незгоде.

Ово је друга саобраћајна незгода са погинулим лицима на пружним прелазима током ове године.

Министарство унутрашњих послова апелује на све учеснике у саобраћају да обрате посебну пажњу приликом преласка преко пруге, да на тим мјестима буду максимално опрезни и строго поштују све саобраћајне прописе, како би се избјегли овакви и слични трагични догађаји.

- Жељезнички саобраћај је нормализован - изјавио је Дачић.