latinica  ћирилица
19/08/2024 |  16:35 | Аутор: СРНА

Одгођено изјашњавање о кривици Едина Подгоре оптуженог за тероризам

Изјашњење о кривици Едина Подгоре, који је оптужен за тероризам, одгођено је јер се његов бранилац Русмир Каркин није појавио у судници.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

Судија за претходно саслушање Енида Хаџиомеровић је на почетку рочишта констатовала да Каркин, који је бранилац оптуженог по службеној дужности, није приступио због, како је навео, организованог штрајка адвоката.

- Бранилац је дао своју изјаву врло штуро - изјавила је Хаџиомеровићева и додала да је адвокат обавезан у року од три дана доставити детаљно објашњење за непоступање у притворском предмету.

Она је навела да је, без присуства браниоца, немогуће изјашњење о кривици оптуженог, преноси Бирн.

Тужилаштво БиХ подигло је у јулу оптужницу против Едина Подгоре /51/ из Зенице, који је у притвору због кривичног дјела тероризам.

Он је оптужен да је 18. априла на друштвеним мрежама емитовао видео-снимак од неколико минута у којем је уз кориштење хладног оружја упућивао поруке антисемитског садржаја, пријетио нападом на живот и физички интегритет лица, пријетио нападом на живот лица које је називао "кјафирима" /невјерницима/, тврдећи да ће то преносити уживо.

Поновни термин за изјашњење о кривици оптуженог Подгоре заказан је за 27.