latinica  ћирилица
19/08/2024 |  09:04 ⇒ 09:04 | Аутор: Агенције

Да ли Надал одлази у пензију?

Рафаел Надал је послије пораза од Новака Ђоковића у другом колу олимпијског турнира изјавио да ће послије париског такмичења донијети одлуку да ли наставља каријеру или се повлачи.
Рафаел Надал (Фото: EPA-EFE/DANIEL IRUNGU, илустрација) -
Рафаел Надал (Фото: EPA-EFE/DANIEL IRUNGU, илустрација)

Већ двије недјеље цијели спортски свијет ишчекује да чује шта је краљ шљаке изабрао, а он се предомислио.

– Не журим да одлучим о мојој будућности. Оно што је сигурно је да ћу играти на Лејвер купу а послије ћемо видјети – објаснио је новинару шпанске Марке на гостовању Реал Мадрида Мајорци.

Двобој Тима света и Тима Европе је заказан за око мјесец дана у Берлину. Ријеч је о егзибицији која не захтијева максималне напоре. Уосталом, Роџер Федерер је баш на Лејвер купу прије двије године одиграо посљедњи меч, и то у дублу са Надалом.

Иако постоји могућност да и Рафа одабере сличан сценарио, ипак је мање реално. За Федерера је било логично да се ту повуче, јер је он сувласник такмичења, а да чека Вимблдон наредне године било је предуго. Са друге стране, Шпанију до краја године чека Дејвис куп, и то на домаћем терену, тако да је много логичније да Надал – ако тако одлучи – прослави одлазак у пензију код куће.

Иначе, Реал није успио да оде кући слављенички, Мајорка му је отела један бод (1:1), што Надалу није покварило расположење.

– Могао сам да видим добру фудбалску утакмицу двије екипе за које навијам. Реми је праведан исход – истакао је Рафа послије дуела у Палма де Мајорци. Његов Манакор, у коме је рођен и гдје и даље живи, налази се на другом крају овог острва.

Познат као велики заљубљеник у фудбал и навијач Реала, дао је мишљење о првом колу нове сезоне.

– Овог љета је било Првенство Европе и могао је да се примјети умор играча у другом полувремену и због велике влаге – објаснио је он.

Извор: sportklub.n1info.rs