latinica  ћирилица
18/08/2024 |  12:40 ⇒ 12:40 | Аутор: РТРС

Носовић: Централни споменик у Бањалуци открити на Дан Републике 9. јануара

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Анђелко Носовић сматра да централни споменик погинулим борцима Војске Републике Српске у Бањалуци треба открити 9. јануара на Дан Републике Српске, јер то има симболичан значај.
Анђелко Носовић - Фото: РТРС
Анђелко НосовићФото: РТРС

- Овај споменик је веома значајан за цјелокупан српски народ и треба да симболизује Српску и јунаштво Војске Републике Српске - рекао је Носовић Срни.

Он је истакао да је за Савез логораша Републике Српске крајње неприхватљиво да се ово питање користи у политичке сврхе, поготово у вријеме предстојеће предизборне кампање за локалне изборе.

- Неприхватљиви су притисци којима је Република Српска у последње вријеме изложена од дијела међународне заједнице и политичког Сарајева - рекао је Носовић.

Он је подсјетио да министри у Савјету министара из реда бошњачког народа нису на вријеме дозволили да хеликоптери из Србије дођу у Републику Српску и помогну у гашењу пожара у Националном парку "Сутјеска".

- С правом можемо запитати која је разлика између њих и оних који су 1992. године забранили доставу кисеоника из Београда у Клинички центар Бањалука због чега је умрло 12 беба у инкубаторима - рекао је Носовић.