latinica  ћирилица
17/08/2024 |  21:55 | Аутор: СРНА

Гујон у Дрвару отворио међународно такмичење у параглајдингу

Директор Канцеларије Владе Србије за јавну и културну дипломатију Арно Гујон отворио је вечерас у Дрвару међународно такмичење у параглајдингу, које је окупило пилоте из Србије, Хрватске, Турске, Бугарске, Словеније, Казахстана и БиХ.
Гујон у Дрвару отворио међународно такмичење у параглајдингу - Фото: СРНА
Гујон у Дрвару отворио међународно такмичење у параглајдингуФото: СРНА

- Потичем из једног мјеста у Француској које је познато по параглајдингу, а ево, и Дрвар је постао препознатљив по овом спорту - рекао је Гујон отварајући 4. међународно такмичење у параглајдингу "Десант на Дрвар".

Он је пожелио пилотима и организаторима такмичења добро вријеме.

Начелник ове општине Душица Рунић рекла је да је Дрвар већ четврту годину заредом добар домаћин пилотима из цијелог свијета.

Жељко Овука, генерални секретар Ваздухопловног савеза Србије и један од потпредсједника Свјетске ваздухопловне федерације, рекао је да се у Дрвару очекује лијепо вријеме и добри летови.

- Имаћемо и изненађења на небу изнад Дрвара у наредним данима, а Дрварчанима ћемо припремити поглед за памћење", рекао је Овука.

Он је навео да такмичење траје до четвртка, 22. августа и да га организују Параглајдинг клуб "Дрвар" и Ваздухопловни савез Србије.

Предсједник Параглајдинг клуба "Дрвар" Марко Зарач рекао је Срни да ће у Дрвару бити одржано међународно такмичење у дисциплини прелет, које је уједно и државно првенство БиХ и Србије.