latinica  ћирилица
16/08/2024 |  16:58 ⇒ 20:09 | Аутор: sputniknews.com

Ђоковић и Алкарас играју са легендама

Нови сусрет Новака Ђоковића и Карлоса Алкараса очекује се да се догоди већ на Ју-ЕС Опену, али српски ас и шпански тенисер играће један против другог прије посљедњег Грен слема у сезони и то у дублу.
Алкараз и Ђоковић (фото: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG) -
Алкараз и Ђоковић (фото: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG)

Ривалство Новака Ђоковића и Карлоса Алкараса из меч у меч све више добија на значају и зато публика жели чешће да их гледа на терену.

Организатори Ју-Ес Опена потрудили су се да пред почетак турнира организују сусрет тренутно другог и трећег тенисера свијета, а тај меч одиграће се 21. августа и биће потпуно несвакидашњи.

Новак ће у егзибиционом мечу играти са Џоном Мекинроом док ће са друге стране са Карлосом играти Андре Агаси.

- Тог 21. августа ће се на терену наћи звијезде Ју-Ес Опена. Биће то шампиони из прошлости и шампиони данашњице. Ово је догађај који не би смјели да пропустите. Само да вам кажем зашто. Имаћемо мушки дубл. Карлос Алкарас ће играти са Андреом Агасијем, док ће Новак Ђоковић играти са Џонијем Мекинроом. Могу да вам кажем да су обојица прихватила да играју чим сам им рекла "Да ли бисте хтјели да играте?". Узбуђени су што ће играти на "Артур Ешу" са Агасијем и Мекинроом - објавила је Стејси Аластер, директорка турнира.

Ју-Ес Опен је на програму од 26. августа до 8. септембра, а титулу брани Новак Ђоковић који је прошле године у финалу био бољи од Данила Медведева.

Српски ас ће се у Америци борити за прву титулу ове сезоне, али на турнир иде растерећен јер је освојио златну медаљу на недавно завршеним Олимпијским играма у Паризу.