latinica  ћирилица
17/08/2024 |  11:20 | Аутор: СРНА

У пожару у Никшићу изгорјело више од десет објеката

У пожару у насељу Будо Томовић у Никшићу, према првим информацијама, изгорјела су четири стамбена и десетак помоћних објеката, а ватрогасци и даље дежурају на пожаришту како се пожар не би поново активирао, рекао је командир у никшићкој Служби заштите и спасавања Горан Трипковић.
Пожар - Фото: РТРС
ПожарФото: РТРС

Он је рекао да ће тачан број објеката који су изгорјели у јучерашњем пожару бити познат након увиђаја, додајући да је материјална штета велика и да су нека домаћинства остала без комплетног покућства.

- У протеклих десетак дана на овом подручју је било пожара који су захватили ниско растиње. Нажалост, јуче је због вјетра пожар захватио и објекте - рекао је Трипковић за Радио-телевизију Никшић.

Он је додао да је ријеч о старим кућама које су направљене од материјала који се лако пали.

- Дим који се јутрос може видјети у Насељу Будо Томовић је од сијена и ђубрива које одгоријева. Оно је врло тешко за гашење, ми дежурамо и даље јер би се у случају избијања вјетра пожар могао раширити - рекао је Трипковић.

Он је навео да на подручју оштине Никшић има још пожара који су активни, али да тренутно није угрожен ниједан објекат, осим у Злој гори гдје се ватра приближава једној кући.