latinica  ћирилица
16/08/2024 |  20:26 ⇒ 20:30 | Аутор: ТАНЈУГ

САД: Ухапшена жена која је покушала преваром да прода Грејсленд Елвиса Прислија

Жена из Мисурија ухапшена је под оптужбом да је организовала превару путем које би на аукцији продала имање Елвиса Прислија Грејсленд, саопштило је данас америчко Министарство правде.
Грејсленд (Фото: EPA/TANNEN MAURY/илустрација) -
Грејсленд (Фото: EPA/TANNEN MAURY/илустрација)

Лиса Жанин Фајндли (53) из Мисурија оптужена је да је лажно тврдила да је Прислијева кћерка Лиса Мери позајмила 3,8 милиона долара од непостојеће приватне фирме и обећала као залог за зајам Грејсленд, преноси АП.

Фајндли се лажно представљала као три различите личности, настојећи да изнуди од Прислијеве породице 2,85 милиона долара за нагодбу.

Она је истовремено објавила лажни оглас о продаји Грејсленда на аукцији, пошто наводно Прислијева унука Рајли Кио, која је наслиједила имање, није вратила зајам, навели су тужиоци.

Кио је наслиједила Грејсленд и већи дио Прислијевог имања, послије смрти мајке Лисе Мари Присли.

Компанија Носани инвестментс тврдила је да зајам никада није враћен и планирала је продају имања на аукцији.

Кио је, међутим, навела да су документи о зајму били лажни, као и да је потпис њене мајке био фалсификован.

Судија је у мају донио забрану продаје Грејсленда. Елвис је купио Грејсленд 1957. и тамо је живио све док није умро двије деценије касније.

Почетком осамдесетих, комплекс Грејсленд је након Елвисове смрти отворен за јавност као тематски парк посвећен његовој музици, а годишње га посјети око 600.000 људи.