latinica  ћирилица
16/08/2024 |  13:33 ⇒ 13:38 | Аутор: РТРС

Међународни рукометни ТВ турнир шампиона у Добоју - врхунски мечеви између осам екипа (ФОТО)

Добој ће од 28. августа до 1. септембра бити домаћин једног од најпрестижнијих догађаја у свијету рукомета - Међународног рукометног ТВ турнира шампиона Добој 2024. Ова манифестација, која се традиционално одржава већ 55. пут, је турнир на ком екипе темпирају форму за лов на трофеје у домаћим и међународним такмичењима и окупља највећа имена свјетског рукомета.
ТВ турнир шампиона - Фото: Уступљена фотографија
ТВ турнир шампионаФото: Уступљена фотографија

Својом дугом традицијом, Рукометни ТВ турнир шампиона у Добоју се истиче као највећи догађај овог типа у Европи. Ове године, публика ће имати прилику да ужива у врхунским мечевима између осам екипа које долазе из различитих дијелова свијета.

Међу учесницима су препознатљиве екипе попут Веспрема из Мађарске, Ал Ахлy из Египта, Бешикташа из Турске, Татабање такође из Мађарске, Еурофарм Пелистера из Македоније, те Загреба из Хрватске. Уз њих ће се на терену наћи и домаћи фаворити попут Црвене звезде из Србије и Слоге из БиХ.

Међународни турнир у Добоју

Овај спектакл биће доступан широј публици захваљујући ТВ преносима на РТРС, који је генерални медијски покровитељ ове манифестације. Гледаоци широм Републике Српске и БиХ моћи ће да прате акцију директно из рукометне дворане у Добоју.

Предсједник Извршног одбора, наш прослављени рукометни ас Данијел Шарић рекао је да Међународни рукометни ТВ турнир шампиона у Добоју представља највећи рукометни турнир у региону, а као доказ квалитета представља чињеница да се прошлогодишњи освајач турнира, Барселона, окитио титулом најбољег клуба Европе.

- Очекујемо незаборавну атмосферу и изванредне мечеве који ће остати у сјећању свим љубитељима рукомета и спорта. Турнир ће пратити бројни други садржаји, едукативни семинари, изложбе, као и многа изненађења и активације за публику у нашој Фан Зони која ће и ове године бити неизоставан дио турнира. Позивам све љубитеље рукомета да на вријеме обезбједе улазнице за овогодишњи турнир, а ми ћемо дати све од себе да ниво организације подигнемо на још већи ниво - каже Шарић.